MEATmission: burgerių šventovė Londone

Print Friendly

Tiems, kuriems mėsą valgyti nėra nuodėmė, šis restoranas, kuriame  garbinama mėsa, turėtų patikti. MEATmission rekomenduojame dėl pačių geriausių burgerių Londone, alaus stiklainėlių ir išskirtinio interjero, o drąsiausiems siūlome įveikti maisto iššūkį.

Mėsos bažnyčia – toks galėtų būti šios įstaigos pavadinimas, išvertus į lietuvių kalbą (mission, o ne church, vadinamų bažnyčių patys matėme Amerikoje). Prieš atvykdami į šį, Viktorijos laikų krikščionių misionierių pastate įsikūrusį restoraną, dar nežinojom, kad išeisim nebe tokie, kokie buvome.

Išėjom atsivėrusiomis akimis ir supratę, kad nuo šiol visus burgerius lyginsim su MEATmission burgeriais. Čia pirmąjį kartą buvom prieš beveik pusantrų metų, ir po to niekur skanesnių burgerių negavom. Prieš MEATmission burgerius visi, valgyti vėliau, nublanko – vienas per sausas, kito mėsa beskonė, perkepusi ar neiškepusi, trečias per šaltas ir taip be galo, atrandam prie ko prikibti.  Taip jau yra, kai turi su kuo geresniu palyginti.

Atvykus į MEATmission penktadienio ar šeštadienio vakarą, be rezervacijos, gali tekti palaukti. Bet tai galima daryti prie baro, ragaujant skirtingų rūšių alų arba kokį kokteilį, jų sąrašas visai įdomus. Rezervacijas restoranas priima į salę, vadinamą Sitting Room, o Downing Wallace Hall, salėje su vitražinėmis lubomis, vykdoma „pirmas atėjo, pirmas gavo valgyti“ politika (first came, first served).

MEATmission
1915 m. šiame pastate buvo įkurta misionierių bažnyčia, o dabar – mėsos valgytojų šventovė
MEATmission
Restorano baras
MEATmission
Interjeras – su altoriumi ir vitražinėmis lubomis

Įėjus į Meat Mission, pasitinka prietema. Priešais šviečia altorius. Virš galvos – didžiulė vitražinė mozaika, kurioje – iškreipti krikščioniško pasaulio simboliai, pavyzdžiui, paskutinės vakarienės scena, kur Jėzus pavirtęs į pelėdą, o apaštalai – skeletai. Vitraže šviečia ir  valgančiuosius stebi Apvaizdos akis.

Meniu pateiktas kaip koks Šventojo Rašto viršelis, ir apibūdina restorano filosofiją: „Maistas sielai ir nešventoms dvasioms“. Durys į virtuvę – iš tokio storo plastiko, nutaškyto raudonais dažais, kuris asocijuojasi su įėjimu į skerdyklą arba tą kambarėlį, šalia Maximos mėsos skyriaus, kur pašaliniams draudžiama.

Drąsus ir ironiškas – toks yra MEATmission. Čia burgeriai nėra preciziškai patiekiami (o to burgeriams ir nereikia), ir atkeliauja ant vieno padėklo, tada gali įsidėti atskirai į tokią aliumininę tarielką. Amerikietiškas alus pilstomas į slovikus, kur telpa trys pintos, tai apie 1,7 litro. Jei pasiimi pilną, tai smagiai daliniesi su draugais.

MEATmission
Alaus sąraše – amerikietiškos rūšys

Meat Mission yra labai amerikietiška vieta ir tuo didžiuojasi. Meniu pabrėžiama, kad bulvytes čia reikia vadinti fries, kaip Amerikoje, o ne chips, kaip įprasta Britanijoje.

Kai kurie pavadinimai iš meniu įsimena ilgam: meniu rasite Dead Hippie Burger (Mirusio hipio burgeris, 8,5 £), Dirty Chicken Burger (Purvinos vištos burgeris, 8,5 £), Monkey Fingers (Beždžionių piršteliai, 7 £). Šie groteskiški pavadinimai neprajuokintų ir sugadintų apetitą nebent humoro jausmo neturinčiam snobui.

MEATmission
Užkandžiui – Chili Cheese Fries, mėgstantiems jelapeno aštrumą

MEATmission Challenge yra toks iššūkis, kurį Dalius yra pasižadėjęs vieną dieną išbandyti. Šiam maisto iššūkiui įveikti yra duodamos 10 minučių, ir reikia suvalgyti tris aštrius patiekalus: čili hotdogą, čili burgerį ir lėkštę čili bulvyčių (su jautienos padažu ir sūriu). Šio iššūkio kaina – 25 £, o maisto svoris, kurį reikia suvalgyti – 1,6 kg. Jei įveiksi per 10 minučių – mokėti už maistą nereikės.

20 greičiausiai šią užduotį įveikusių valgytojų vardų puikuojasi lentose ant altoriaus sienos. Greičiausias laikas šiuo metu – virš 2 min, o 20-oje vietoje – vos virš 5 min.

MEATmission
Garbės lentos ant altoriaus sienos – štai 20 tų, kurie įveikė maisto iššūkį greičiausiai
MEATmission
Kas išdrįs įveikti trigubą čili iššūkį?

Šis restoranas Hoxtone yra vienas iš kelių šiam tinklui priklausančių vietų. Dar dviejose vietose Londone galima paragauti šitų burgerių, po kurių visur kitur burgeriai bus nebe tokie skanūs: MEATmarket yra Covent Garden rajone, o CHICHENliquor – Brixtone. Už Londono ribų yra trys MEATliquor restoranai – Brightone ir Leedse, dar toliau – Singapūre.

Visą sąrašą MEAT tinklo restoranų rasit čia>>. Mūsų lankomiausias MEATmission yra adresu 15 Hoxton Market, London, N1 6HG.

P.S. išeidami nepamirškit savo laimingų veidų įamžinti fotokabinoje (už žetoną mokėti reikia 3 £). Jei su draugais nepavyks pasidalinti nuotrauka, tai prikabinkit ją smeigtuku tiesiog ten – kitą kartą atėję, galėsit pasidžiaugti.

MEATmission
MEATmission fotografijos ateljė

Leave a Reply