Paragauti Ispanijos Londone – pas Pizarro

Jei norite nustebinti savo lietuviškus skrandžius neįprastais skoniais ir paeksperimentuoti, aplankykite ispanų šefo restoraną Pizarro ir tapų barą José Londone.
Picture
Unikalus dekoras Pizarro restorane

José Pizarro, ispanų virtuvės šefas, gyvenantis Londone, per dvejus metus Bermondsey gatvėje, kuri yra netoli London Bridge traukinių stoties, atidarė dvi vardines vietas – tapų barą José ir kiek vėliau – restoraną Pizarro. Bermondsey gatvė šiuo metu yra madinga vieta ir yra visai geras pasirinkimas, jei nori gyvybingai praleisti savaitgalio popietę ar eilinį vakarą.

Jei jums ispanų virtuvė asocijuojasi tik su paella, apsilankę Pizarro restorane pakeistumėte šią nuomonę. Čia paprastiems ispaniškiems patiekalams suteikiama tokios restoraniškos prabangos, tą įspūdį sustiprina ir geros kokybės produktai, ir patiekimas, ir gana nedidelės porcijos. Tačiau dėl tokių porcijų įmanoma paragauti ir pirmojo, ir antrojo patiekalų, lieka vietos ir desertui (o valgant kitose vietose jam vietos dažniausiai nelieka). Kainos čia šiek tiek didesnės nei casual dining vadinamose maitinimo įstaigose, kur galima greitai, daug ir sočiai prisikimšti. Pas Pizarro pirmieji patiekalai kainuos 6-8 £, antrieji – apie 15 £, desertai – apie 6 £. Vyno butelis – nuo 20 £.

Maistas restorane tikrai kokybiškas ir išmoningai paruoštas, tačiau teigti, kad visi patiekalai patiktų, nedrįsčiau – tai skonio reikalas. Mes naujų skonių nesibaidome, tad išbandyti neragautų valgių mėgstame. Meniu Pizarro restorane kasdien keičiasi, tad to, ką mes ragavome, kitą dieną jau nebegautume. Tačiau ten visada galėsite pasirinkti iš antienos, avienos, jūros gėrybių, su įvairiais garnyrais, kartais labai nustebinančiais.

Per pastaruosius pietus pas Pizarro mane labiausiai sužavėjo anties krūtinėlė su kriaušėmis ir špinatais. Nors tai buvo ne mano patiekalas, bet paragauti jo gavau. Garnyras buvo nuostabaus skonio, tik anties krūtinėlės kitą kartą prašyčiau pilnai iškeptos. Padavėjas rekomendavo pusiau iškeptą, kad liktų sultinga ir ne per kieta, tačiau mūsų skandis labiau mėgsta mėsą, iškeptą iki galo.

Kaip ispanų virtuvė be patiekalų su jūros gėrybėmis – tokių užsisakėme tris. Krevečių su grybų padažu užkandis buvo puikus, sardines su kedro riešutais ir razinomis buvo sunkoka valgyti dėl daugybės ašakų, o menkė su pupelėmis – mano pagrindinis patiekalas, buvo skani, tik šiek tiek persūdyta (nesu didelė druskos mėgėja, galėjau paprašyti mažiau sūrumo iš anksto).

Abu desertai buvo puikūs: kokosiniai putėsiai su bananais ir šokoladu ir Santiago pyragas su jogurtiniais ledais (po 6 £).

Picture
Smagu stebėti atviroje virtuvėje besidarbuojančius vyrus

Smagiausia, kad Pizarro, nors ir su aukštos kokybės maistu ir maloniu aptarnavimu, nėra toks restoranas, kuriame bijai garsiau nusijuokti. Čia padavėjai – linksmi ir atsipalaidavę ispanai, čia visi kalbasi garsiai, čia net nereikia muzikos, nes visų kalbos susilieja ir skamba kaip muzika. Tai gyvybinga ir energinga vieta, kur visi susirenka ne tik valgyti, bet ir bendrauti, tad tylos ir ramybės tikėtis neverta.

Nedidelis, taip pat pilnas gyvybės ir energijos netoliese esantis mažasis restorano brolis – ispaniško vyno chereso ir ispaniškų užkandžių baras (sherry & tapas bar) José. Iš meniu čia labiausiai mums patinka kepti šparagai su sūriu  ir ispaniški kroketai (6 £). Tapų bare galima pasirinkti iš maždaug 20 skirtingų užkandžių, kurių kainos – nuo 3 £ iki 9 £. Vietos šiame bare labai nedaug, o klientų – atvirkščiai. Smagiausia ten gauti vietą prie lango, bet mėgstantys šį barą, net ir negavę prisėsti, stoviniuoja ir šnekučiuojasi. Užsukite čia taurei vyno ar bokalui alaus ir būtinai paragaukite ispaniškų tapų. Jei rasite laisvos vietos.

Picture
Vytinta kiaulės koja – ir maistas, ir interjero detalė
Picture
Anties krūtinėlė su kriaušėmis ir špinatais
  • Jei norite apsilankyti Pizarro, eikite šiuo adresu: 194 Bermondsey Street, London, SE1 3TQ
  • José rasite čia: 104 Bermondsey Street, London, SE1 3UB

[wpsgallery]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *