Brazilų restoranas Londone: Cabana

Šitas restoranas labai tinka rudens ar žiemos vakarui, kai pasiilgsti saulės, spalvų ir vasaros. Maistas ir aplinka trumpam priverčia pajusti Brazilijos (bei šio restorano) moto tudo bem – „viskas gerai“. To jausmo, kad viskas gerai, kartais taip pritrūksta, kai šalta ir lyja…

Cabana skelbimų lenta
Cabana skelbimų siena

Apie brazilų virtuvę buvom girdėję daug gero iš mėsos mėgėjų – ant grilio kepta mėsa, su daug prieskonių, aštroka… Malonus čirškinamos mėsos kvapas mus pasitiko įėjus į restoraną Cabana. Tam penktadieniui Cabana mums labai tiko – šaltoką ir apsiniaukusį vakarą buvo labai jauku praleisti tokioje spalvingoje ir šiltoje vietoje.

Pasitiko išskirtinai draugiški ir malonūs padavėjai, bet vos tik įėję pastebėjom ir vieną rūsčiai atrodančią personą – virtuvės šefą.  Tokia grilio valdovo išvaizda neleido suabejoti, kad jis į savo pareigas prie grilio žiūri rimtai. Grilis Cabanoje stovi gerai matomoje vietoje, tai kiekvienas gali užmesti akį, kaip ant grotelių čirška jo užsakyta mėsytė.

Covent Garden Cabana rimtas virtuvės šefas
Rimtas virtuvės šefas

Šiame restorane meniu nėra labai didelis – išsirinkti, ką valgyti, mums užteko kelių minučių. Užkandžiai siūlomi iš brazilų gatvės maisto meniu, o gatvės maistas, kiek esam girdėję, Brazilijoje labai populiarus.  Mes išsirinkom ant grilio keptas krevetes, marinuotas aštriame malagueta padaže (Spicy Malagueta Prawns, 5.95 £) ir vištienos kroketus (Chichen Coxinhas, 4.95 £).

Malagueta tai toks saldžiai aštrus, iš malagueta pipirų pagamintas padažas, kurį ant krevečių šiek tiek nugesino laimo sultys. Laimo prieskonį jautėm ir vištienos kroketuose, šis vaisius labai mėgstamas Brazilijoje – dedamas ir į kokteilius, ir į patiekalus.

Covent Garden Cabana
Cabana interjeras

Pagrindinių patiekalų meniu paprastas, trumpas ir aiškus. Galima gauti trijų rūšių mėsos: vištienos, jautienos ir kiaulienos. Mes išbandėm dviejų rūšių vištienos: aštrios (Spicy Malagueta Chicken, 7.95 £) ir neaštrios (Zingy Lime and Garlic Chicken, 7.95 £). Garnyrui išsirinkome įprastas keptas bulvytes (French Fries, 3.45 £) ir braziliškas Cassava (Cassava Chips, 3.95 £). Prie to dar pasiėmėm salsos ir chimichurri padažų, ir dar čili majonezo (visi trys už 1.95 £). Ir dar butelį vyno (17 £).

Chimichurri tai toks iš Argentinos kilęs padažas prie keptos mėsos, gaminamas iš labai daug petražolių arba kalendros ir kitų prieskonių. Bet mano skonio receptoriams tas petražolių skonis buvo per daug įkyrus, užgožė mėsos skonį, tad šito padažo beveik neliečiau. Užtat čili majonezas ir salsa tiko puikiai.

Iškepusią vištieną mums atnešė tiesiai nuo grilio ir numovė nuo iešmo į lėkštę kiekvienam. Vištiena buvo iškepta puikiai, nors apskritai, vištiena yra toks gana saugus variantas ir sunku jį sugadinti. Kepsniukai išmarinuoti, patiekti su paprikomis, aštrioji vištiena buvo labai aštri, neaštrioji – aromatinga. Iš pradžių buvom kiek nustebę porcijų dydžiu, tiksliau, mažumu. Aštrios vištienos porcija buvo didesnė, tad jei kompanionas būtų užsisakęs ne aštrią, jam tikrai nebūtų užtekę. Kai pavalgėm, supratom, kad suvalgius užkandį, ši porcija vakarienei – pats tas.

Vakarienė braziliškai
Vakarienė braziliškai

Tai galbūt nėra pats tinkamiausias restoranas braziliškai mėsos fiestai, jei nori prisikimšti pilvą, kol sprogsi. Tam tiktų tie braziliški barbekiu restoranai, kurie siūlo valgyti, kiek nori. O Cabana tinka bendravimui prie maisto, ragavimui, ir čia įmanoma įveikti ir užkandį, ir pagrindinį patiekalą, ir dar turbūt desertą. Mums liko vietos desertui, bet jo valgyti keliavom į savo mėgstamą ledainę.

Mes lankėmės tik Covent Garden rajone esančioje Cabanoje, bet jų galima rasti ir kitur Londone. Užsisakėme staliuką per Toptable.co.uk, patogų restoranų rezervavimo puslapį, kuriame be jokių kortelių, kaip, pavyzdžiui, mokamos Tastecard, Viewcard ar pan., galima gauti nuolaidų ir pasiūlymų restoranams.

Daugiau informacijos: www.cabana-brasil.com

[wpsgallery]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *