Apie šią vietą puoliau rašyti vos grįžusi, kol nedingo ragauto maisto skonis, iš atminties neišdilo pojūčiai ir matyti vaizdai. Centre Point pastato 32 aukšte įsikūręs restoranas Paramount sužavėjo ne tik puikiais vaizdais, bet ir nepaprasto skonio patiekalais.
Į tokius restoranus ir pati dažnai nevaikštau. Šis kartas buvo staigmena – direktoriai aštuntojo kompanijos gimtadienio proga sumanė mus skaniai pamaitinti ir parodyti Londoną iš aukštai. Su kolegomis iš Anglija.lt nežinojome, kur tą vakarą atsidursime. Tokią vietą išrinkę direktoriai neprašovė – restoranas virš miesto simbolizavo augimą ir tobulėjimą. Tikiu, kad tokios ar bent panašios mintys sukosi visų galvose, kai žvelgėme į vakarinį Londoną iš aukštybių.
Užsukti išgerti gėrimo bare, papusryčiauti ar papietauti rezervacijų gal ir nereikia, tačiau norint susėsti vakarienei, staliuką geriau užsakyti iš anksto. Bosai pasakojo, kad pagal vietą teko koreguoti susitikimo planus, nes tam vakarui, kurį buvo sugalvoję iš anksto, laisvų vietų nebebuvo. Mes susirinkome darbo savaitės pradžioje, ir Paramount buvo tik vienas kitas laisvas staliukas. Paramount turi dar ir apžvalgos galeriją – barą (Viewing Gallery) aukščiau – 33-ame pastato aukšte.
Teiginį, kad lietuviai dažnai į Paramount neužeina, sugalvojau ne pati. Mums lūkuriuojant prie rūbinės, priėjo apsaugos darbuotojas (o gal liftininkas) – lietuvis. Mandagiai pasisveikinęs išreiškė nuostabą, kad mato tiek daug lietuvių ir pripažino, kad tautiečiai dažnai į Paramount neužsuka.
Buvome pasodinti gana privačioje erdvėje, atskirtoje nuo kitų restorano staliukų, šalia didžiulių langų. Buvo sunku patikėti, kad tai, ką matome pro langus yra realu – juokavome, jog tai lyg televizoriaus ekranai su miesto vaizdais. Jaukumo ir privatumo pojūtį suteikė ir labai subtilus restorano apšvietimas, tai, matyt, ir tam, kad miesto panorama atrodytų geriau.
Restorane Paramount siūlomi Modern European virtuvės patiekalai. Yra keli atskiri meniu – a la carte, baro, pusryčių, šeštadienio ir sekmadienio. A la carte meniu nėra pastovus, tad to, ką mes ragavome tą dieną, kitąsyk jau galime ir nebegauti. Užkandžiui pasirinkau rūkytos juodadėmės menkės ir lęšių troškinį (Smoked haddock and lentics chowder) grietinėlės padaže, ir buvo žiauriai skanu. Maitinimo įstaigose man dažnai būna skanu, bet ne žiauriai. Taip dažniau galiu pasakyti, kai patiekalus pasigaminam namie. Po šio užkandžio atnešė mano pagrindinį patiekalą – risotto (Pumpkin and ceps risotto, wild mushroom cream, aged parmesan). Tokį kreminį ir puikų grybų ir moliūgų risotto. Taip jame nuostabiai viskas derėjo – grybų, moliūgų, parmezano skoniai maišėsi ir tirpo burnoje. Tai buvo net ne valgymas, o mėgavimasis maistu. Dar dvi kolegės, užsisakusios tą patį risotto, irgi džiaugėsi.
Po šių dviejų patiekalų deserto man jau nebereikėjo, bet tie, kas užsisakė, nesigailėjo – desertai skanūs ir gražiai patiekiami. Kainos Paramount restorane maždaug tokios: užkandžiai apie 10£, pagrindiniai patiekalai – 16-28£, desertai – 7-12.50£. Vyno pasirinkimas didelis – buteliai nuo 30£ iki 1700£.
Po šito karto norėčiau į kokį dangoraižio restoraną nukeliauti dieną ir pamatyti miesto vaizdų šviesoje. Ir į Paramount dar kartą eičiau, kad ir pusryčių pavalgyti. Peržvelgiau jų pusryčių meniu – kainos didesnės tik per porą svarų nei kitur (pavyzdžiui, Benedikto kiaušiniai – 9.5£), bet kokie vaizdai aplinkui – būtų gera dienos pradžia! O išskirtinei progai vakarienė tokioje vietoje labai tiktų – suteiktų tai progai dar daugiau išskirtinumo.
Kur: Centre Point, 101-103 New Oxford Street, London WC1A 1DD
Kada: pirm. – treč. 8 val. – 1.30 val., ketv. – penkt. 8 val. – 2.30 val., šešt. 12 val. – 2.30 val., sekm.12 val. – 16 val.
Daugiau informacijos čia>>