Peržengęs šio mažo restorano Londone slenkstį, patenki į Prancūziją ir grįžti į praeitį bent jau kokius 70 metų. Tokį jausmą sukuria Casse-Croûte aplinka, o dar labiau užmiršti realybę padeda ir ten ragauti patiekalai.
Labai mažas, vos 20 žmonių talpinantis prancūzų restoranas – dar viena Bermondsey gatvės pažiba. Čia jau esame lankęsi ispanų restorane Pizzaro ir tapų bare José, o visai neseniai jų kaimynystėje atsidarė prancūziškas Casse-Croûte, siūlantis autentiškus prancūzų valgius.
Nežinant, kiek laiko veikia šis restoranas, galima suklysti ir pagalvoti, kad Casse-Croûte šioje vietoje yra labai seniai – tokią optinę apgaulę sukuria tiek restorano išorė, tiek interjeras. O iš tiesų, prieš gerus metus čia dar buvo paprasta sumuštinių kavinukė.
Kiekviena detalė restorane atrodo apgalvota ir labai prancūziška. Tos detalės ir sukuria jausmą, kad atsidūrei praėjusio amžiaus Prancūzijoje, bet ne kokiame prabangiame Paryžiaus restorane, o vietinėje užkandinėje.
Vienas iš restorano savininkų, prancūzas Hervé Durochat, Bermondsey gatvėje žinomas – prieš atidarydamas šį restoraną, jis vadovavo toje pačioje gatvėje esantiems ispanų restoranui Pizzaro ir tapų barui José, apie kuriuos rašėme čia>>. Hervé sutinka ir pasveikina kiekvieną restorano lankytoją. Matėsi, kad kai kurie lankytojai ten jau ne pirmą kartą – Hervé juo sutiko kaip senus draugus.
Meniu čia keičiamas kasdien – kiekvieną dieną naujas meniu užrašomas ant lentos kreida ir patalpinamas restorano Twitter profilyje. Meniu užrašytas prancūziškai, bet tokiems kaip mes, toje lentoje su prancūziškais patiekalų pavadinimais nematantiems jokio pažįstamo žodžio, padavėjas prisėdęs paaiškina ir išverčia. Taip aiškiau ir šviesiau akyse pasidaro.
Užkandžiams išsirinkome kreminę kaštonų sriubą (£6) ir orkaitėje apkeptus kiaušinius su padažu (£6.5). Kaštonų sriuba buvo labai gardi, jos jau buvom ragavę Vapiano, bet galiu pasakyti, kad šičia ji buvo skanesnė. O kiaušinių užkandis padarė rimtą įspūdį – po grietinėlės padažu su česnakų laiškais slėpėsi virti kiaušiniai. Visa tai puikiai derėjo su kumpeliu ir duona.
Pagrindiniam patiekalui išsirinkome troškintą jautieną raudonojo vyno padaže su bulvių piurė ir žuvies kepsnį su moliūgų piurė, špinatais ir morkomis, ir abiem patiekalais likom patenkinti ir sužavėti. Pagrindinių patiekalų kainos – po £14.5.
Desertui išsirinkome prancūziškus blynelius crêpes su karamelės ir uogų padažais. Desertas niekuo nenustebino, yra tekę ragauti skanesnių crêpes prancūziško maisto tinkle Café Rouge, bet turbūt dėl to, kad ten juos patiekė su ledais ir bananais, o čia jie buvo tokie liesi. Desertai Casse-Croûte kainuoja po £4.5.
Į šią vietą nerezervavus staliuko iš anksto, patekti turbūt nepavyks. Per tą laiką, kol mes pietavome, sekmadienio popietę, be rezervacijų į restoraną bandė užeiti gal kokios trys atskiros grupelės – nė vienai nepavyko.
O ir rezervacijos ant staliukų čia pažymimos neįprastai mums, bet gal įprastai prancūzams – juodu markeriu tiesiai ant baltų popierinių staltiesių.
Restoraną rasite adresu 109 Bermondsey Street, London, SE1 3XB
Telefonas rezervacijoms: 020 7407 2140
Daugiau informacijos: www.cassecroute.co.uk
[wpsgallery]