Garsaus britų virėjo Jamie Oliver restoranų Anglijoje galima rasti nemažai, Londono centre – vos ne ant kiekvieno kampo. Išbandėm Jamie’o itališkų patiekalų restoranus ir rekomenduojam dėl pagrindinių patiekalų, bet ne dėl užkandžių.
Anksčiau gana dažnai savaitgalius pradėdavom pusryčiaudami kartu su Jamie Oliver – tokiu metu per TV rodydavo jo laidas, o dar ir jo receptų knyga stovi mūsų virtuvėje, tai kai Jamie’s Italian restoranas įsikūrė netoli namų, Greenwich Town Centre, norėjome ten nueiti. Atidarytas neseniai, vietoj vieno pabo, Jamie’s Italian Greenwiche pritraukia nemažai lankytojų – bent jau toks vaizdas susidarė atėjus čia penktadienį vakare. Beveik visi staliukai buvo užimti, gerai, kad mes savąjį rezervavom tą dieną iš anksto. Jamie restoranai rezervacijas priima per patogią programą Open Table.
Kadangi buvom alkani po darbų, tai vos gavę meniu išsirinkom užkandžių (antipasti), daugiau nei reikėjo. Meniu nėra ilgas, išsirinkti nebuvo sunku. Užsisakėme krabų ir avokado brusketą (Crab & Avocado Bruschetta, £6.70), gruzdintus kalmarus (Crispy Squid, £5.85) ir itališkus nachos (£3.75). Pastarąjį užsisakėm tik pabandyti, kas čia per velnias.
Apie užkandžius galim pasakyti tik tiek, kad buvo labai nieko ypatingo. Iš žymių vardų visada tikiesi daugiau, nesvarbu, ar tai būtų maistas, ar koks kitas produktas. Užkandžiai mus čia nuvylė, ypač tie nachos. Šito keisto išmislo, aliejuje keptų makaronų a la nachos, daugiau tikrai neberagautume.
Kalmarų gabalėliai buvo geri ir traškūs, ir iš lėkštės dingo greitai, nedaug jų ten buvo. Padažas irgi buvo gardus – toks riebokas, sviestinis, tirpo burnoje. Daug tokio nesuvalgysi, pusė indelio liko. Nors meniu rašo, kad patiekia su česnakiniu majonezu, bet nei česnako, nei majonezo tame padaže nesijautė. Apie krabų brusketą nelabai ką galiu pasakyti – matyt, nepaliko nei gero, nei blogo įspūdžio, kad jau po poros savaičių skonis dingo iš atminties.
Bet padėtį pataisė pagrindiniai patiekalai. Užsisakėme po lazaniją (Baked Lasagne, £10.75), kuri mums abiems primena praėjusio rudens kelionę po Italiją, kur tiek Romoje, tiek Florencijoje ir kituose miestuose išragavom nemažai skirtingų ir savaip gerų lazanijų, o po to gal porą mėnesių į lakštinius makaronus net žiūrėti nesinorėjo.
Lazanija, kurią mums paruošė restorane pas Jamie, buvo puiki. Soti, su jautienos ir kiaulienos ragu, ir dar paskaninta kvapiojo moliūgo (butternut squash) gabalėliais, kuris, rudeniui artėjant, nepasitraukia nuo mūsų stalo.
Kitą kartą į Covent Garden rajone esantį Jamie Italian užsukom su svečiais iš Lietuvos. Čia buvome vidurvasarį, šeštadienio popietę ir net nerezervavę staliuko, greitai gavome vietą lauke.
Užkandžių šį kartą neužsisakėm, užteko ir pagrindinių patiekalų. Ragavom steiką (Rib-Eye Steak, £19.50), burgerį (The Jamie’s Italian Burger, £10.95, su čipsais £13.45) ir vėl lazanijas.
Papietavom skaniai, lazanija vėl buvo gera, steiką draugas išgyrė, o burgeris buvo milžiniškas. Reikėtų gerai pagalvoti, ar verta prie jo užsisakyti čipsų, nebent labai alkaniems.
Jamie’s Italian yra ne vieninteliai šio šefo restoranai. Įdomūs, su kasdien besikeičiančiu meniu yra Jamie Fifteen restoranai, įsikūrę Londone, Amsterdame ir Kornvalyje. Šiuose restoranuose šalia patyrusių virtuvės šefų dirba 15 pradedančiųjų virėjų. Dar vienas Jamie Oliverio tinklas – visoje Anglijoje veikiantys Union Jack restoranai, siūlantys britiškus patiekalus.
Jamie Oliverio restoranuose galima įsigyti daug jo vardinių produktų: prieskonių, knygų, prijuosčių, puodų ir t.t.
Daugiau informacijos ir visus Jamie Oliverio restoranus galima rasti čia: www.jamieoliver.com/italian, www.unionjacksrestaurants.com, www.fifteen.net.
[wpsgallery]
Mmm tysta seile 🙂